Călin Popescu-Tăriceanu: "Trăim o perioadă în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt amenințate, trăim într-o perioadă în care se pare că romanii nu-și pot singuri decide viitorul".

Cum pe noi ne interesează faptele și mai puțin vorbele, mai jos avem câteva dovezi de dragoste al Dlui Tăriceanu față de români și România, dovezi care il mâna în luptă cu justiția cea asupritoare cu românii.

Popescu Tăriceanu a fost filmat de News.ro cand intra prin spatele cladirii DRPCIV ocolind coada de aproximativ 1.000 de persoane. Acesta a declarat ulterior: "Oamenii cu functii trebuie sa se dedice societatii, nu statului la coada".

Tăriceanu a semnalat la Curtea Constituțională un posibil conflict între Guvern și Ministerul Public, urmărind blocarea anchetei în cazul Belina, în care Dragnea este declarat conducătorul din umbră al Tel Drum. În acest caz, România a fost păgubită cu peste 20 mil. EUR.

La data de 7 iulie 2016, Direcția Națională Anticorupție a dispus trimiterea în judecată a lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Acesta este acuzat că, sub jurământ fiind, ar fi facut declarații necorespunzătoare adevărului și ar fi îngreunat intenționat acte de urmărire penală.

România Liberă: Procurorii spun că Tăriceanu a susținut în mod nereal că nu a avut cunoștință despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa și Snagov, despre implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare și nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

În 2007, Tăriceanu încearcă să intervină la Băsescu în favoarea lui Dinu Patriciu prin celebrul "bilețel roz", în care era scris:
"Draga Traiane,
1. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc.
2. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?"