Partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT)

România pe bune

Info generale

Partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT)

Anul înființării: 2016

Denumire anterioară: -

Slogan politic: România pe bune

Doctrina politică: -

Poziționare politică: Centru

Principii și valori:

> Libertate. Românii au dreptul să fie liberi. Liberi să gândească și să acționeze în limitele legii, după cum doresc. Singurul sistem care poate garanta libertatea noastră este democrația autentică (stat de drept funcțional, economie de piață, presă independentă și liberă, societate civilă activă).
> Dreptate. Nimeni nu este deasupra legii, iar cei care o încalcă trebuie să suporte consecințe pe măsura faptelor lor. O societate corectă pedepsește abaterile de la normele pe care le-a stabilit și care stau la baza Pactului între cetățeni și stat.
> Unitate. Nimic nu se poate fără unitate. Fiecare cetățean român din țară și din diaspora trebuie să își recapete încrederea în sine și în ceilalți membri ai comunității sale. Fundamentul unității este prosperitatea. Toți cetățenii României au dreptul la o viață prosperă.
> Demnitate. La nivel individual, demnitatea înseamnă condiții decente de trai pentru fiecare. Aceasta înseamnă un sistem de sănătate funcțional, cu servicii de calitate, care asigură îngrijirea tuturor cetățenilor. Demnitatea înseamnă și recompensarea celor care au muncit o viață printr-un sistem de pensii corect și eficient. Totodată, o societate demnă implică recunoașterea și promovarea exemplelor de excelență.
> Reponsabilitate. Pe măsura drepturilor și aspirațiilor lor, cetățenii României au responsabilitatea de a construi împreună o țară democratică, dezvoltată și demnă. Această cauză comună implică responsabilitatea de a participa și de a ne implica în societate, precum și grija față de cei nevoiași.
(sursa: www.pactpentruromania.ro)

Afiliere internațională: -

Afiliere europeană: -

Structură:

Organismele de conducere politică ale PACT sunt:
> Adunarea Generală Națională (AGN)
> Biroul Politic Național (BPN)
> Consiliul Executiv (CEX)
> Comisia Națională de Etică, Integritate și Arbitraj (CNEIA)
> Comisia de Cenzori

Număr membri: -

Număr filiale: -

Președinte: Sebastian Burduja

Detalii președinte:

Sebastian Burduja (n. 1985, București) este antreprenor civic și om politic. A fondat și condus Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români).

Președinți anteriori:
-

Președinte de onoare:
-

Controverse:

Nu este cazul.

Localizare:

Activitate

Membri în Parlamentul European: -

Membri în Parlamentul României: -

Proiecte de lege inițiate:

Nu este cazul.

Guvernări anterioare:

Nu este cazul.

Indicatori economici:

Încredere instituții:

Istoric

Probleme penale

Nu este cazul.

Venituri/cheltuieli

Venituri/cheltuieli an 2015:

Venituri/cheltuieli campanie electorală alegeri parlamentare 2012: