Despre noi

De ce votez.info?

Pentru că ne-am săturat de praf în ochi și nu avem, noi, timp, cât au ei, să ne țină ocupați. O cantitate enormă de informații dispersate, unele irelevante, iar altele foarte dificil de găsit. Ideea a apărut din discuția clasică „- Noi cu cine votăm? - Păi cine candidează? Și cum știm dacă e bun? Am auzit ca a divorțat”. În marea de scandaluri și can-can, cu greu afli care e programul de guvernare al unui partid sau experiența anterioară a unui candidat la o funcție publică. Ne-am dorit o platformă în care să găsim doar informații relevante - toate, în același loc. Așa că am facut-o.

Pentru că e important ce contează pentru tine. Așa cum compari cinci mașini, înainte să cumperi una, ar trebui sa compari și partidul care poate lua, în numele tău, o decizie care iți va influența viața. Avem comparator de partide, programe de guvernare și candidați.

Pentru că ne dorim o clasă politică capabilă să înteleagă că e în serviciul nostru și să se comporte ca atare. În calitate de angajatori ai aleșilor în funcții publice, ne dorim de la candidați aceleași lucruri pe care ni le cer și nouă, angajatorii noștri: să fie educați, muncitori, eficienți, bine pregătiți, inteligenți, inovatori, să nu aibă cazier. Pe scurt: să vrea, să poată, să facă. Și să nu ne fure.

Nu arătăm cu degetul, nu acuzăm și nu ridicăm nimănui statuie. Prezentăm fapte simple, clare, legate de partide şi candidaţi, pentru a te ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză. De ce? Pentru că decizia ta ne afectează și pe noi.

Pentru binele tău și al nostru, votează informat!

Echipa votez.info

Echipa noastră e formată din specialiști în domenii foarte diferite, am dezvoltat acest proiect voluntar, pe timpul și banii noștri, având certitudinea că noi, românii, merităm și putem mai mult decât avem acum. Este contribuţia noastră la schimbarea pe care vrem să o vedem în România.

Echipa de implementare:

    

                   Alexandra Coravu                                            Ramona Văleanu                                                  Olivia Vereha

                                   

                                                    Robert Vasilescu                                                   Robert Antofe

Echipa de research, în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice, Școala Naționala de Studii Politice și Administrative:

Alina Elena Chirnoagă / Andreea Diana Balan / Cristiana Gabriela Rusu / Dana Valentina Stefan / Diana Stoica / Diana-Andreea Mandiuc / Diana-Laura Ionita / Eduard-Stefan Vitus / Ingrid-Ioana Riter / Ioana Mizu / Iulia-Ana-Maria Simion / Madalina Vulpe / Madalina-Adriana Covaciu / Maria Țigău / Teodora Paraschiv

Votez.info este un proiect civic, independent, apolitic, care promovează o campanie de conștientizare a importanței votului.