b Ioan Balan

Ioan Balan

Partidul Naţional Liberal (PNL)

Ioan Balan

Info candidat

Vârsta: 54

Funcția la care candidează: Deputat

Nume circumscripție: Suceava

Afiliere politică (curentă și anterioară)

PNL - Partidul Naţional Liberal - din feb. 2015
PDL - Partidul Democrat Liberal - până în feb. 2015

Studii

2015- Curs de "Inteligenta si securitate nationala" - Camera de Comert si Industrie a Romaniei
2012 - Curs de "Diplomaţie şi securitate" - Institutul Diplomatic Român.
2011- Doctor în Management - Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.
2009 - Certificat de absolvire al cursurilor postuniversitare de perfecţionare în specializarea Securitate naţională la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu” - Colegiul Naţional de Informaţii.
2006 - Atestat de participare la cursurile de "Dreptul Comercial al contractelor internaţionale" în cadrul Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din România - Colegiul Consilierilor Juridici Iaşi şi Universitatea din Torino - Italia.
2006 - "Dreptul European al Societăţii Comerciale" în cadrul Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, facultatea de Drept.
2006 - Absolvent al cursului de "Dreptul European al Societăţilor Comerciale", în cadrul Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, Facultatea de Drept.
2005 - 2006 - Absolvent al cursurilor de pregătire psihopedagogică, psihologică şi metodică a personalului din învăţământ.
2005 - Absolvent al cursurilor de "Dreptul European al Afacerilor" în cadrul Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, Facultatea de Drept.
2003 - 2005 - Absolvent al cursurilor de zi postuniversitare de Master, specializarea"Drept European", din cadrul Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, Facultatea de Drept.
2000 - 2004 - Absolvent al Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea Ştiinţe Politice.
1995 - 2000 - Absolvent al Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, Facultatea de Drept, specializarea Drept.
1995 - Examen de Bacalaureat - Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Suceava.

Experiență profesională

Perioada decembrie 2008 - prezent
Funcţia ocupată Deputat ales în Circumscripţia Electorală nr. 35 - Colegiul Uninominal nr. 2 Suceava
Numele angajatorului Parlamentul României / Camera Deputaţilor
Perioada 1992 - 2008
Funcţia ocupată Manager
Numele angajatorului SC Taylan Exim S.R.L Suceava

Activitate parlamentară în cifre

2012-2016:
Luări de cuvânt: 76 (în 73 şedinţe)
Declaraţii politice: 75 (din care 71 consemnate conform materialului depus la secretariatul de sedinţă)
Propuneri legislative initiate: 51, din care 8 promulgate legi
Întrebari şi interpelari: 119
Motiuni: 25

2008-2012:
Luări de cuvânt: 55 (în 54 şedinţe)
Declaraţii politice: 53 (din care 53 consemnate conform materialului depus la secretariatul de sedinţă)
Propuneri legislative initiate: 21, din care 2 promulgate legi
Întrebari şi interpelari: 2

Mențiuni

Nu este cazul.

Controverse

”Am văzut cât de mediatizată a fost acțiunea microbuzul. Mai întâi le-a strâns pe toate la București, în fața Palatului Parlamentului, unde a venit Victor Ponta și s-a pozat, că a dat bine așa, pe o mare galbenă, figura lui de om important. Dar nu a fost suficient. A trebuit să mai meargă și în fiecare județ și iarăși poze, oameni adunați. Au văzut cu toții cât de mărinimos este măria sa și cât de generos este pentru școlile sucevene. Le spun acelor suceveni care au copii care vor începe școala în toamnă că mai bine de jumătate din școlile sucevene nu au avize de funcționare, nu au toalete, nu au apă curentă. Asta este realitatea și aici trebuia să se vadă mâna binevoitorului premier Victor Ponta la Suceava. Cred că aici ar fi trebuit să se implice. Eu nu zic că e rău că s-au adus aceste microbuze, pentru că în fiecare an se aduc. Anul acesta a fost cu tam-tam pentru că e an electoral și Victor Ponta vrea să mai ia ceva voturi de la Suceava. Cunosc implicarea primarilor și a directorilor de școli și demersurile lor pentru obținerea de fonduri pentru reparații în școli. Sub nici o formă faptul că școlile în toamna asta vor fi cu clase coșcovite, cu tavane care cad, nu li se poate imputa directorilor și nici măcar primarilor lipsiți de orice speranță de fonduri”
(http://www.balan.ro/presa/balan-critica-guvernul-ca-nu-a-alocat-bani-pentru-reparatii-in-scoli/)
”În ultima lună primarul Ion Lungu a fost extrem de preocupat să facă politică şi să convingă prin presiuni şi şantaj consilieri de la PDL şi PNL să treacă la PSD.În toată această perioadă a ştiut de problemele cu apa caldă şi căldura, dar a preferat să facă politică în interes personal în loc să se preocupe ca sucevenii să aibă apă caldă şi căldură în apartamente. Este un act de cinism faţă de suceveni. Nepăsarea şi aroganţa cu care primarul Ion Lungu tratează problemele acestea de interes major pentru oameni ne fac să ne întrebăm dacă este cu adevărat reprezentantul sucevenilor sau doar un politician mărunt care pune interesul politic personal înaintea marilor probleme ale urbei”.
(http://www.balan.ro/presa/balan-primarul-ion-lungu-este-vinovat-de-lipsa-apei-calde-si-a-caldurii)
”Am votat astăzi pentru cel care ne oferă garanția unei Românii stabile, ne oferă garanția lucrului bine făcut, ne oferă garanția unui președinte în prerogative constituționale, a unui președinte care nu minte, a unui președinte care și-a făcut un țel din viață ca dreptatea, adevărul, cinstea să primeze. Am siguranța că de pe pe 16 noiembrie vom avea acel președinte de care România are nevoie și cu care să ne mândrim în Europa”.
(http://www.balan.ro/presa/balan-am-votat-pentru-cel-care-si-a-facut-un-tel-din-viata-ca-dreptatea-adevarul-cinstea-sa-primeze/)

Probleme penale

-

Program de parlamentar

Http://www.balan.ro/proiecte/

Declarații/interviuri media

Https://www.youtube.com/watch?v=ZNHR9aZZQFY
https://www.youtube.com/watch?v=yPKD79wfX_0

Linkuri utile